Sjedište Doma u Gospiću je stara ustanova s tradicijom od 1968. Godine sagrađen sredstvima registrirane humanitarne zaklade „The Sue Ryder Foundation“. Za vrijeme Domovinskog rata Dom je pretrpio velike gubitke, ali unatoč tome nije prestajao sa radom. Zbog sve većih potreba za institucionalnim smještajem starijih i nemoćnih osoba tadašnje Ministarstvo rada i socijalne skrbi kao Osnivač, osiguralo je sredstva i započela je izgradnja novog objekta Doma 1998.godine. Novi objekt Doma je otvoren u proljeće 2004.god. Smještajni kapacitet Doma Gospić je 187 korisnika i raspolaže sa dvije stambene zgrade povezane spojnim hodnikom, tj. stari i novi objekt.

U starom objektu doma nalazi se ambulanta, praonica rublja, a odjeli stacionara i prostori za stanovanje (sobe) imaju zajedničke WC-e, kupaonice, čajne kuhinje, dnevne boravke i blagovaonice. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, dok na odjelu stacionara i višekrevetne.

U novom objektu nalazi se recepcija doma, kuhinja, sala za sastanke, dva dnevna boravka, četiri čajne kuhinje, blagovaonica, sala za radnu terapiju i kapelica. Objekt ima TV signal i bežični internet. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne opremljene novim namještajem, SOS signalizacijom, WC s kupaonicom i balkonom.

Dom Gospić

Dom za starije i nemoćne osobe Ličko - senjske županije - Sjedište Doma – Gospić

Dom za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije – Gospić,
53000 Gospić, Vrtlarska ulica 36/38

email: dom.za.starije.i.nemocne.osobe@gs.t-com.hr
Radno vrijeme 7,00-15,00
Centrala: 053/ 572-813, 053/572-890, 053/572-891
Fax : 053/574-800
RAVNATELJICA: Ivanka Vrkljan; dipl.soc.rad.
Telefon: 053 / 574 -341
Socijalna radnica: Mili Šimac-Dušević, dipl.soc.rad.
Glavna med. sestra: Marina Jelić, bacc.med.tech.
Voditelj financijsko – računovodstvenih poslova: Jelena Pezelj Starčević, struč.spec.oec.
Opći, kadrovski i poslovi javne nabave- tajnik ustanove: Ankica Jurjević, struč.spec.oec. – službenik za informiranje

.

Skip to content